Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

2023’te Badem Fiyatları Artacak mı? Güncel Badem Fiyatları

20-07-2023 10:51
2023’te Badem Fiyatları Artacak mı? Güncel Badem Fiyatları
2023’te Badem Fiyatları Artacak mı? Güncel Badem Fiyatları

Badem, kuruyemiş olarak sık sık tercih edilen bir lezzet olduğundan badem fiyatları oldukça merak edilen konulardan bir tanesi. Özellikle de tüketicilerden gelen yoğun talep ve bu talebe yönelik üretimin artarak devam etmesi fiyatlar noktasındaki dengeyi etkiliyor. Peki, 2023 yılında badem fiyatları ne kadar olacak? Fiyatları etkileyen faktörler nelerdir? Yemişim olarak hem güncel badem fiyatları hem de gelecekte badem fiyatları konusunda nelerle karşı karşıya kalabileceğinizle ilgili sizleri bilgilendiriyoruz.

Türkiye’de Badem Üretimi ve Bademe Talep

Badem, 2022 yılında üretimin bir önceki yıla nazaran %7 artarak 190 bin ton seviyesine ulaştığı bir ürün olarak dikkatleri çekmektedir. Kendine yeterliliğin sağlandığı badem aynı zamanda ihracatın 8 bin ton seviyesinde gerçekleştiği bir ürün olarak da değerlendirilmektedir. Bu yönüyle iç pazarda talebin karşılandığı ve ürünün dış pazarlara ihraç edildiği düşünüldüğünde badem üretiminde Türkiye önemli bir merkez konumundadır. Türkiye’nin badem üretimi ile alakalı tatmin edici çözümler sunuyor olması kadar önemli bir konu da badem ile alakalı olarak fiyatların sürekli dalgalanıyor olmasıdır. Bu doğrultuda badem fiyatlarının etkilendiği pek çok detaydan söz etmek mümkün olacaktır. Siz de bir badem tüketicisi olarak fiyatların neden etkilendiğini merak ediyorsanız Yemişim olarak hazırladığımız bu rehberi değerlendirmeye başlamalısınız. İşte badem üretimi ve badem fiyatları konusunda bilmeniz gerekenler!

Badem Üretiminde Maliyetlerin Artışı

Badem, üretimi konusunda çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalınan bir ürün değildir. Üretim havzası çok geniş olan badem, Türkiye’deki üreticiler açısından ideal bir seçenek olarak değerlendirilmektedir. Pazarı geniş ve talebi yüksek bir ürün olmasının yanında yakın döneme kadar tatmin edici fiyatlarla da satışı gerçekleştirilmekteydi. Fakat son dönemde üretici enflasyonunda yaşanan dalgalanma sonrasında tüketicilerin ödemek durumunda kaldığı fiyatlarla alakalı olarak da artış söz konusu olmuştur. Bu bağlamda badem fiyatları giderlerde ortaya çıkan artış kaynaklı olarak önemli ölçüde yükselmiştir.

Badem üretiminde maliyetlerin yükselmesinde en önemli unsura döviz ve bunu takiben enflasyonda meydana gelen yükselişler ortaya çıkmaktadır. Bu çerçevede bademin dövizden ve enflasyondan doğrudan etkilendiğinden söz etmek kaçınılmazdır. O halde badem fiyatlarındaki artışı ekonomik konjonktüre bağlamak çok da yanlış olmayacaktır.

Türkiye’de Badem Üretiminin Enflasyondan Etkilenmesi

Badem üretiminin gün geçtikçe daha da yüksek seviyelere ulaşması söz konusu olsa da üretimin artışına eşlik eden fiyat artışları tüketicileri olumsuz etkilemektedir. Üretici iç pazarda ürününü satmakta zorlanmazken öte yandan böyle bir zorluğun ortaya çıkması dış pazarlardaki kolay satış avantajını ortaya çıkarmaktadır. Bu çerçevede enflasyonla birlikte olumsuz etkilenen en önemli taraf badem tüketicileri olarak kabul edilmektedir.

Badem pazarlamasında üreticinin zorlanmıyor olması fiyatların gün geçtikçe daha da yükselmesine neden olabiliyor. Bu da hiç şüphesiz tüketici tarafından olumsuz bir fiyat yapısının ortaya çıkmasına da neden oluyor. Yemişim olarak badem fiyatları konusunda en makul seçenekleri sunarak fiyat dalgalanmalarından olumsuz etkilenmemeniz adına size destek oluyoruz.

Dövizdeki Dalgalanma ve Uluslararası Pazarlardaki Talep

Dövizdeki dalgalanma pek çok tüketici açısından etkisiz gibi görülse de badem üretiminde girdilerin önemli bir kısmının dövizden etkilenmesi nedeniyle çok değerli bir detay olarak kabul görmektedir. Öte yandan dövizin artması ve uluslararası pazarlarda bademin dövizle pazarlanabiliyor olması fiyatlardaki değişimi ciddi derecede etkileyen bir konu olarak kabul edilmektedir. Dövizin artması üretici ve perakendeci için alternatif pazarı daha da güçlü kılmaktadır. Böylelikle iç pazarda badem fiyatları ile alakalı çok çok ciddi bir değişimden söz etmek de mümkündür.

Badem fiyatları konusunda yaşanan değişim hemen her tüketiciyi olumsuz etkilese de 2023 yılı boyunca gerçekleşecek olan döviz artışları ve enflasyonist ortam bu fiyatları daha da yukarı çekecek gibi görünmektedir. Bu nedenle de badem fiyatlarında düşüş ve yatay seyrin beklenmesi çok da gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. Siz de bir badem tüketicisi olarak 2023 badem fiyatları konusunda merakla araştırma yapıyorsanız düşüş beklememelisiniz.

Yemişim ile En Lezzetli Badem ve En Uygun Badem Fiyatları Sizi Bekliyor

Badem, sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti olarak öne çıkarken bademin fiyatları ile alakalı mutlaka dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de hiç şüphesiz bütçenize uygun olup olmadığı. Yemişim olarak farklı badem çeşitleri ve badem çeşitlerinin sunduğu lezzeti sizlerle buluşturmayı fazlasıyla önemsiyoruz. Bunu yaparken de ihtiyaçlarınıza uygun alışverişi bütçe dostu yaklaşımlarla gerçekleştirmenizi sağlıyoruz. Size sadece kaliteyi satın almak kalıyor.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.