Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antep Fıstığı Hasat Dönemi

09-08-2022 12:14
Antep Fıstığı Hasat Dönemi


Vitamin Dolu Kuruyemiş: Antep Fıstığı

Kültürümüzün en önemli lezzet temsilcilerinden birisi olan antep fıstığı her anlamda lezzet ve vitamin deposudur. Yüksek oranda B 6 vitamini içeren bu yemiş hemoglobin üretimi için de önemli bir kaynaktır. Hemoglobinler kırmızı kan hücrelerimize oksijeni taşımakla yükümlüdür ve güçlü bir bağışıklılık sistemi için zaruridir. Günde bir avuç antep fıstığı tüketmek veya antep fıstığını yemeklerinizde kullanmak aslında oldukça sağlıklı bir eylemdir. Nedenlerine beraber kısaca bakalım:

 

Muzdan Çok Potasyum ve Nicesi

Antep fıstığı için bir avuç tüketilse dahi büyük bir muzdan daha fazla potasyum sunar. Yüksek miktarda protein ve lif de içeren antep fıstığı her mutfakta baş tacı edilmesi gereken bir lezzettir. Antioksidan açısından da diyetisyenlerin ve doktorların en sevdiği ve önerdiği gıdalar arasındadr. Hücrelerin hasar almasını engelleyen ve kanser riskini düşüren antioksidanlar antep fıstığı içi aracılığıyla bünyemize kazandırılabilirler

 

Kalp ve Göz Sağlığına Yararlıdır

Yapılan araştırmalar antep fıstığı tüketiminde özellikle yaşlılıkta ortaya öıkan göz hastalıklarını azaltan sonuçlar ortaya koymuştur. Yaniantep fıstığı içi tüketmek göz sağlığına da iyi gelmektedir. Buna ek olarak vücuttaki kötü kolestrol seviyesinin azalmasında da etkili rol oynamaktadır. Hem içerdiği aminoasit (I-arginin) hem de antioksidanlarla kalp sağlığına da katkıda bulunmaktadır.

 

Antep Fıstığı İçi Nereden Alınır

Antep fıstığı hem lezzet hem de ticari açıdan oldukça önemli bir nimettir. Fakat üretimi sırasında özellikle toplanma ve kurutlma seanslarında hijyen çok önemlidir. Mutfağınıza alırken de antep fıstıklarının hijyenik ve doğru koşullarda üretildiğinden emin olmalısınız. Toplanma sırasında toprağa değmiş, kurutma aşamasında neme maruz kalmış veya tam kurutulmamış antep fıstığı içi lezzetsiz ve sağlıksız olacaktır.

Biz hem üretim hem de perakende satış olarak kuruyemiş konusunda iddialıyız. Ahlaklı ve lezzetli gıda üretimini düstur edinmiş bir şirket olarak sizlere de perakende hizmet vermekten mutluluk duyarız. Yemişim.com web sitemizden bizimle iletişime geçebilir, detaylı bilgi edinebilir veya mutfağınıza leziz antep fıstığı içi siparişi verebilirsiniz.

Değerli vaktiniz için teşekkür ederiz.

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.