Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Organik Kuruyemiş ve Faydaları

08-11-2018 10:03
Organik Kuruyemiş ve Faydaları

Kadim sofraların bereketi, atıştırmalıkların en lezzetlisi...


Küçük ambalajlardan gelen en nefis tat olan kuruyemişler, zihni ve bedeni güçlendirir. İçerdiği protein, mineral ve vitaminler açısından bünyeyi bir zırh gibi korur. Alışveriş raflarını gezerken organik kuruyemiş seçimine dikkat etmek büyük önem taşır. Zira mühim olan, her besinde olduğu gibi ürünü taze ve doğal yapısıyla tüketmektir.


Peki organik kuruyemişin faydaları nelerdir?


- Omega 3 kaynağı olan organik kuruyemişler, kalp ve damar sağlığını korur. İçeriğinde yer alan lifler ve protein vücudun onarımını güçlendirir. E vitamini ve folik asit ise bünyeye canlılık kazandırır.


- Kuruyemişin taze olarak tüketilmesi ve yapay işlemlerden geçmemiş olması, kolesterol için faydalıdır. Muhteviyatında yer alan antioksidanlar kolesterolü düşürür. Ayrıca iştah kontrolünü kolaylaştırır ve istenmeyen kiloları engeller.


- Sofralarda bereketin simgesi olan kuruyemiş, doğal hâliyle tüketildiğinde böbrek zayıflığını ve mesane iltihaplarını iyileştirir. Organik kuruyemiş, kalın bağırsak kanseri riskini önemli ölçüde azaltan bir sağlık bankasıdır.


- Bedenin yanı sıra zihni de güçlendiren organik kuruyemiş, hafızaya berraklık kazandırır. Hastalıkları iyileştirme becerisi gibi, zihinsel yorgunluğun da yegane devasıdır. İçeriğindeki B vitamini unutkanlığın en büyük düşmanı olarak tanınır.


- Üreme sistemi üzerinde son derece etkili olan kuruyemiş, doğanın koynundan alındığı hâliyle tüketilmelidir. Bu sayede üreme sisteminde etki sağlar ve cinsel gücü artırır. Kasların kuvvetlenmesine yardımcı olur.


- Anne adayları dikkat! Sağlığın vazgeçilmez yardımcısı olan organik kuruyemişler, anne sütünü artırır. Emziren annelerin düzenli aralıklarla taze kuruyemiş tüketmesi büyük önem taşır.


- Organik kuruyemiş, vücuttaki kan yapım sürecini kolaylaştırır. Anemiden muzdarip olan kişiler, kuruyemişin bu güçlü etkisinden sıklıkla faydalanır. Sağlıklı yaşamda geniş yer kaplayan kuruyemişler, çinko için en iyi bitkisel kaynaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.