Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Ramazan'da Kuruyemiş

27-05-2019 12:21
Ramazan'da Kuruyemiş


Vücudumuzun en önemli ihtiyaçlarından olan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin besin kaynakları arasında sayılan kuruyemişler, Ramazan ayında da soframızdan eksik etmememiz gereken yiyeceklerdendir. Birkaç yıldır sıcak zamanlara rastlayan Ramazan ayında oruç tutmak, soğuk zamanlarda oruç tutmaya göre daha zor olmaktadır. Vücudumuzun direncini koruyabilmek ve Ramazan ayında formumuzu sağlam tutabilmek için kuruyemişlere gereken önemi vermemiz gerekmektedir.


Toplumumuzda yer etmiş doğru bilinen yanlışlardan biri de kuruyemiş tüketiminin kilo aldırdığıdır. Aksine kuruyemiş tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Çünkü kuruyemişler zengin besin değerleri sayesinde tok tutmaktadır.


Peki Ramazan ayında hangi kuruyemişleri tüketmeliyiz?


Öncelikle sofranızdan eksik etmemeniz gereken kuruyemişler arasında fındık, badem, Antep fıstığı, ceviz ve kuru kayısı bulunmaktadır. En sağlıklı kuruyemişler arasında bulunan bu kuruyemişler, yüksek besin değerleri ile de dikkatleri çekmektedir. Örneğin 100 gram Antep fıstığı içerdiği vitaminler, mineraller ve protein ile vücudun günlük ihtiyacının %35’ini karşılamaktadır.

Fındık ise içerdiği sağlıklı yağlar sebebiyle tam bir kalp ve damar dostudur. Kuru kayısının kansızlığa karşı iyi geldiği ve kansere karşı koruyucu etkiye sahip olduğu da bilinmektedir. Badem ise yorgunluğa iyi gelmekte ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır.


Kemik gelişiminde büyük bir faydaya sahip olan kuru üzüm, halsizlik ve kansızlık konusunda da olumlu etkilere sahiptir. Özellikle iftardan sonra sık karşılaşılan şikayetlerden olan mide yanmasına karşı ise bir avuç leblebiyle çözüm bulmak mümkündür.


Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da dikkatli olmakta ve ölçülü davranmakta fayda vardır. Ramazan boyunca, gün içerisinde susamamak ve yorgun düşmemek için tuzlu ve soslu kuruyemişleri tüketmemek gerekmektedir. Bu tür kuruyemişler vücudun su – tuz dengesini bozmakta ve oruç tutmayı zorlaştırmaktadır. Bu nedenle, patlamış mısırı evlerinden ve akşam sinema keyiflerinden eksik etmeyenler, Ramazan aylarında mısırlarını yağ ve tuz eklemeden patlatmalıdır.


Peki kuruyemişleri tüketmek için en doğru zaman nedir?


İftar ve sahur arasında oldukça geniş bir zaman dilimi bulunmaktadır. Bu zaman dilimi içerisinde tüm gün boyunca aç kalan vücudunuzu yormayacak biçimde gıda tüketmeniz sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle iftardan sonra hazırlayacağınız bir kuruyemiş tabağını çayın yanında ya da tatlının yanında yavaş yavaş tüketebilirsiniz. Dilerseniz iftardan sonra tatlı yemek yerine, geceyi sadece kuruyemiş ve çay – kahve ile geçirebilirsiniz. Böylelikle vücudunuz hem dinlenecek hem de gün boyu aç kaldıktan sonra yoğun bir kalori alımı ile karşı karşıya kalmamış olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.