Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Yerli Ceviz ve Badem

30-07-2019 11:39
Yerli Ceviz ve Badem

Yerli Ceviz ve Badem Tüketmeniz İçin 5 Neden

Yerli ceviz ve badem dendiğinde Türkiye'nin önemli bir üretimpotansiyeline sahip olduğunu herkes bilir. Fakat ne yazık ki bu bilgiyle tezat olarak yerli badem ve yerli ceviz tüketimi oldukça düşük aralıklarda seyretmektedir. Birbirinden sağlıklı besinler olan yerli bademler ve cevizler; hem uygun kalori değerleri hemde metabolizmaya olan faydaları ile öne çıkarlar. Ceviz badem faydaları nelerdir sorusuna çok çeşitli yanıtlar verilebilir: Cennet ülkemizin topraklarında yetişen yerli ceviz badem, düzenli olarak tüketildiklerinde sindirim sistemine iyi gelmelerinin yanı sıra kalp hastalıkları gibi riskleri de ortadan kaldırırlar. Omega 3 deposu olan bu besinler kanser hücrelerinin üreme olasılıklarını da ortadan kaldırırlar. Bu bilgiler ışığında şifa deposu olan fındığı ve bademi düzenli olarak tüketmeniz için öne çıkan 5 neden de şu şekilde sıralanabilir:

 

1. Metabolizmayı Hızlandırırlar

Yerli üretimolan yemişler kategorisinde fındığın yanı sıra bademve ceviz de oldukça yoğun bir popülariteye sahiptir. Birçok kullanıcı bu besinlerin sağlıklı olduğunu bilir fakat tam olarak hangi açıdan yararlı oldukları konusunda pek fikir sahibi değildir. Bu bağlamda, bademve ceviz faydaları kapsamında öne çıkan ilk başlık besinlerin metabolizmayı hızlandırmalarıdır. Metabolizmanın hızlanması vücudunuzun tüm biyolojik ve fizyolojik fonksiyonlarının daha verimli çalışması anlamına gelir. Böylelikle de yediklerinizi daha çabuk sindirir, daha fazla enerji harcayarak kalori yakımını hızlandırır ve daha aktif bir yaşantı sürersiniz.

 

2. Sindirim Sistemine İyi Gelirler

Yerli badem ceviz tüketmeniz için bir diğer önemli neden de besinlerin sindirim sistemine iyi gelmesidir. Düzenli olarak tüketildiklerinde ceviz ve badem; kabızlık gibi sindirim sorunlarının önüne geçmenize yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra, sindirim fonksiyonlarını düzenleyerek hazımsızlık ve gaz sorunlarının da önüne geçmenize yardımcı olur.

 

3. Kalp Krizi Riskini Minimum Seviyeye Düşürürler

Belki de en önemli faydalarından biri de zengin Omega 3 içerikleri ile kalp hastalığı risklerinin önüne geçmeleridir. Özellikle günlük 1 avuç yerli bademceviz karıştırılarak tüketildiğinde kalp ritmi bozukluklarının düzenlenmesine yardımcı olurlar. Aynı şekilde kan dolaşımını düzene sokarak kalbin daha fonksiyonel çalışmasına yardımcı olurlar.

 

4. Kan Şekerini Dengeye Sokarlar

Yerli badem ve yerli ceviz tüketmeniz için bir diğer önemli etken de bu besinlerin, kan şekeri üzerindeki olumlu etkileridir. Özellikle şeker hastalığı riski taşıyanlara hem doktorlar hem de alternatif tıp uzmanları tarafından önerilir. Öğün aralarında ve atıştırmalık niyetine tüketildiğinde tokluk hissi yaratarak şeker hastalığı riskini arttıran besinlerden de uzak durmanızı sağlar.

 

5. Yüksek Protein Değerleri ile Sporcu Besini

Yerli yemişler düşünüldüğünde besin değerleri açısından yüksek protein ve enerji seviyelerine sahip olduğunu söylemek doğru olacaktır. Proteinin vücudunun kitle ve kas endeksi için önemli bir içerik olduğu düşünüldüğünde de özellikle sporla ilgilenenlerin ya da aktif yaşamayı sevenlerin ihtiyaç duyduğunu söylemek doğru olacaktır. Ortalama olarak 100/21 gr protein değerine sahip olan bu besinler, belki de yemiş kategorisi düşünüldüğünde en yüksek orana sahip olan besinler arasında yer alırlar.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.