Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Antep Fıstıklı Tatlı Tarifi

28-08-2019 11:35
Antep Fıstıklı Tatlı Tarifi

Antep Fıstığı ile Yapılacak Birbirinden Leziz Tatlılar

Kültürümüzün en leziz kuruyemişlerinden olan Antep Fıstığı kendine has aroması ve lezzetiyle öne çıkıyor. Yoğun aromatik kıvamıyla, kahvaltılıkların ve atıştırmalıkların vazgeçilmesi olan Antep fıstığı, tatlı yapımında da kullanılıyor. Antep fıstıklı tatlılar arasına Türk mutfağının nadide tatlıları arasında yer alan burma kadayıf gibi seçenekler de yer alıyor. Farklı damak zevklerine hitap eden Antep fıstıklı tatlı tarifleri, gerek malzeme gereksinimleri gerekse yapımları ile kolay hazırlama seçenekleri sunuyor.

 

Bunun yanı sıra, Antep fıstığı ile yapılabilecek birbirinden leziz tatlılar; sofralarını renklendirmek isteyenlere birbirinden yaratıcı seçenekler sağlıyor. Gerek düşük kalorisi gerekse zengin besin içeriğiyle Antep fıstığı ile yapılabilecek tatlılar arasında ise şu başlıklar öne çıkıyor:

 

Kültürlerarası Bir Lezzet Deneyimi İçin: Antep Fıstıklı Burma Kadayıfı

Tatlı tutkunları için listemize, en favori tatlılardan biriyle start veriyoruz. Antep fıstıklı tatlılar arasında oldukça popüler bir konumda olan Antep fıstıklı burma kadayıfı tarifi oldukça kolay olan bir tatlı. Gaziantep tatlıları dendiğinde akla ilk gelen seçeneklerden olan burma kadayıfı için, takriben 350 gram Antep fıstığı, yarım kilo kadayıf, iki bardak su ve limon gibi malzemeler gerekiyor.

 

Antep Fıstıklı Burma Kadayıfı Yapımı

Antep fıstıklı tatlı tarifleri dendiğinde akla gelen ilk seçeneklerden olan burma kadayıfı yapımı için öncelikle gerekli malzemelerin temin edilmesi gerekiyor. Sonrasında, tepsiye yayılacak olan kadayıflar Antep fıstığı ile kaplanır. Kadayıfla Antep fıstığı yeteri kadar karıştırıldıktan sonra, karışım burgu şekline getirilecek şekilde sarmallanır. Sarmal fırına atmadan önce yağlanır ve fırına atılır. Tatlının iyi pişmesi için ters yüz edilerek pişirilmesi gerekmektedir.

 

Yeşilin En Leziz Tonu: Antep Fıstığı Ezmesi

Zengin bir potasyum kaynağı olan Antep fıstığı, özellikle beslenmesine ve sağlığına dikkat edenler için en ideal seçenekler arasında yer alıyor. Bu bağlamda Antep fıstığı ezmesi gibi tatlılar hem sindirim hem de bağışıklık açısından sağlıklı beslenme kaygısı olan kullanıcılara hitap ediyor. Yoğun kıvamı ve cezbedici yeşil görselliği ile Antep fıstığı ezmesi hem yemeklerden sonra tatlı olarak hem de atıştırmalık olarak tercih edilebilecek bir besin. Antep fıstığı ezmesi tarifi için gerekli olan malzemeler arasında ise 600 gr Antep fıstığı, 500 gr pudra şekeri, 125 ml su yer alıyor.

 

Antep Fıstığı Ezmesi Yapımı

Antep fıstığı ezmesi yapımı için öncelikli adım; fıstıkları 5 ila 10 dakika arasında haşlayarak kabuklarından temizlemek olacaktır. Bir bezle ıslaklıkları giderildikten sonra, fıstıkları bir mutfak robotu vasıtasıyla toz haline getirin. Toz haline gelen Antep fıstığı üzerine pudra şekeri ve suyu da ekledikten sonra karışımı iyice yoğurun. Karışım macun kıvamına geldiğinde tepsiye yayın ve 1 ila 2 saat arasında kurumaya bırakın. Karışım iyice kuruduktan sonra parçacıklar haline gelecek şekilde keserek Antep fıstığı ezmesini servise hazır hale getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.