Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Fındıklı Tarifler

28-08-2019 11:37
Fındıklı Tarifler

Milli Yemişimiz Fındıkla Mutfaklarınızı Renklendireceğiniz Tarifler

Dünya genelinde Türkiye'nin lider üreticisi statüsünde olduğu fındık, aynı zamanda milli yemişimiz statüsünde bulunuyor. Sahip olduğu besin değerleri açısından oldukça besleyici bir yiyecek olan Fındık aynı zamanda leziz bir kuruyemiş alternatifi olarak da öne çıkıyor. Hem tatlılarda hem de yemeklerde sık sık kullanılan bir seçenek olan fındıkla yapılabilecek tariflerkapsamında öne çıkan başlıklar ise şu şekilde sıralanıyor:

 

Enerjik ve Dopdolu Bir Lezzet: Atom Tatlısı

Her şeyden önce fındık yüksek enerji değerleri ve protein odaklı bir besin olmasıyla biliniyor. Fındığın besin değerleri de özellikle sporcular için eşsiz bir potansiyel bünyesinde barındırıyor. Bu bağlamda, fındıkla yapılan tatlılar arasında yer alan atom tatlısı; hem sağlıklı olması hem de yüksek besin değerleriyle sporcuların öncelikli tercihleri arasında yer alıyor. Atom tatlısı yapımı oldukça kolay olan bir seçenek olmakla birlikte sadece muz, bisküvi ve fındık parçacıklarıyla bile yapılabiliyor. Atom tatlısı tarifiise şöyle:

 

Atom Tatlısı Yapımı

Atom tatlısı yapımı için öncelikli olarak karamelize edilmiş muz, muhallebi, 2 bisküvi ve fındık parçaları gerekiyor. Sonrasında bir tavada kızdırılacak tereyağına dilimlenmiş muzlar eklenir. Dilimlenmiş muzlar tavaya eklendikten sonra ise esmer şeker ve tarçın serpilerek muzlar karamelize edilir. Karışım yeterli düzeye geldikten sonra tava ocaktan alınır. Bisküvi parçacıklarını sunum yapacağınız tavaya serpiştirerek üzerine muhallebi ve karamelize olmuş muzu da ilave edebilirsiniz. Tüm bu işlemler sonrasında da servis tabağı üzerine fındık parçacıklarını ilave ederek atom tatlısını hazır hale getirebilirsiniz. Karışım üzerine tercihen bal da ekleyerek karışımınızın enerji seviyesini daha da yüksek düzeylere çekmeniz mümkün.

 

Enfes Bir Lezzet: Fındıklı Kurabiye

Fındıklı tatlı tarifleri arasında öne çıkan bir diğer opsiyon da fındıklı kurabiye tarifi. Kültürümüzde çay ve kahve dendiğinde yanında vazgeçilmez aperatiflerden olan kurabiyenin, fındıkla bir başka gittiğini bilmeyen yoktur. Bu noktada, fındıklı tatlı tarifleriarasında kurabiye tatlısı kullanıcıların en çok aradıkları başlıklar arasında yer alıyor. Fındıklı kurabiye yapımı oldukça pratik ve kolay olmakla birlikte gerekli olan malzemeler de pek zorlayıcı sayılmaz. Fındıklı kurabiye yapımıaşamasında ise takip edilmesi gereken adımlar şu şekilde:

 

Fındıklı Kurabiye Yapımı

1,5 su bardağı un ve yumurta beyazı gibi malzemeleri kullanarak hazırladığınız hamurunuzu, tereyağının kıvamını koruyabilmesi adına direkt fırına atın. Öncesinde oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını pudra şekeri gibi malzemelerle karıştırmanız gerekmektedir. Yumurta beyazı ve hazırladığınız fındık içini karışıma ekleyebilirsiniz. Sonrasında elenmiş unu azar azar karışımınıza eklerken tarçın ve kabartma tozu da kullanmayı unutmayın. Hamurunuz kıvama geldiğinde düz bir zemine serip hamurunuzu rulo yapın. Rulo haline getirdiğini hamurdan kurabiyenize vermek istediğiniz şekil doğrultusunda parçalar kesin. Kestiğiniz parçaları tepsileyip 170 derecede fırınlayarak 30 dakika pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra leziz fındıklı kurabiye tatlısı servise hazır hale gelecektir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.